• descobrir176.jpg

  Dormir sobre l'aigua

  Descobrir nº176

  22/11/2012

  La paret és de vidre i regala una bonica vista sobre la Vall de Bianya. Tot l'apartament, ple d'encant, amaga un tresor únic sota el dormitori: baixant per unes escales s'accedeix a una zona d'aigües i teràpies, una petita piscina i un bany turc, perquè el visitant pugui baixar-hi a mitjanit. Mas el Guitart ja és, per aquest fet, una casa rural excepcional. Afegim-hi, a més, que l'escalfor de l'aigua funciona de manera ecològica: amb biomassa i geotèrmia. I encara més: la possibilitat de rebre un massatge dins l'aigua per part d'enToni, l'amfitrió i terapeuta. Mas el Guitart també és un referent gastronòmic. En Toni, que és autodidacte de la cuina, posa ara la seva creativitat a la taula en forma de cruixent de pa de blat de moro amb ous de casa o sèpia amb cansalada. Imaginació als plats i a les parets, amb capçals que potser havien estat portes, amb objectes per tot arreu que havien tingut altres usos. Però el que ningú no es voldrà perdre, segur, és l'experiència de gaudir d'un spa rural en plena natura. El mas també ofereix cursos de massatges.

  Descarregar pdf


  Revista Descobrir nº176, pàgina 90

 • descobrir167.jpg

  El caliu de la vall de bianya

  La pau i el relax són els protagonistes del mas el guitart, una antiga casa de masovers rehabilitada de dalt a baix

  01/04/2012

  ALS ANYS NORANTA, la Lali Nogareda, de la Vall de Bianya, i en Toni, d’Olot, van marxar de Barcelona, on tenien la feina, per tirar endavant un projecte de turisme rural. Llavors molts pocs creien que fos una bona sortida. En Toni, però, havia fet un reportatge sobre les possibilitats del turisme al camp quan treballava a TVE.

  Aquella primera llavor els va despertar la idea de traslladar-se a viure al Mas el Guitart, una antiga masia propietat de la família de la Lali des de feia més de cent anys. Una casa en mig de camps de pastura, al cor de la Garrotxa, envoltada d’alzinars i fagedes, amb belles vistes sobre la vall, que aquí sempre es mostra ufanosa. Els propietaris obriren una primera planta de la casa amb quatre habitacions per a famílies i parelles. Des de llavors, com diu en Toni, “el boca-orella és el que millor ha funcionat”.

  El caliu i la personalitat que respira el Mas el Guitart és present en tots els racons, un accent del qual la Lali s’encarrega de tenir cura dia a dia amb mil i un detalls, com ara la presència dels seus quadres en totes les habitacions, joguines arreu i flors o brodats decorant cada racó.

  Des del 1994, la casa ha crescut i ofereix habitacions dobles i apartaments familiars. L’estrella, però, és la suite d’aigua: una habitació de més de cinquanta metres quadrats amb accés directe per als estadants a la piscina climatitzada i a les saunes. L’habitació també permet accedir a la sala de massatges, on en Toni posa en pràctica els seus coneixements en quiromassatge.

  Descarregar pdf


  Joan Portell de la revista Descobrir (nº 167)

 • SP9_domes.jpg

  Special Places to Stay

  Mas el Guitart

  29/04/2011

  Toni and Lali are young, friendly host; they left creative careers to restore this old dairy farm. Thanks to their hard work and good taste have succeeded in creating one of Cataluña's very best casas rurales. We loved the luxurious brand new spa and the honeymoon suite above; rooms in the main house are each decorated in a different colour with Lali's stencilled beds to match; the are wooden floors and old rafters, window shutters and washtands, little rugs, decent bathrooms, good wiews. Meals and the two sitting rooms are decorated in a similar vein.Two fully-equipped kitchens and a washing machine are avaible. Gaze on the gorgeuos green pastures from the hammock, drift off by the safely fenced pool, explore the surrounding mountains. Delighful Toni knows everyting: restaurants, walks, history, and is an experienced therapis – why not book a treatment ? Swings, slides and a mini football pitch in the garden, cows, kittens, ducks and hens -it's heaven for families. A gastronome's paradise, too: a triob of Michelin starred restaurants are within driving distance. Minimum stay two nights.


  Ed. Alastair Sawday's

 • portada_descobrir-156.jpg

  La casa de la suite d'aigua

  Casa recomenada per la revista Descobrir, nº 156/pàg. 98

  28/04/2011

  La sensació impressiona. El cos sura, l'oïda submergida capta una melodia que viatge dins l'aigua. Podríem imaginar com ens sentíem quan no havíem nascut. Inspiració profunda al bany turc, visita a la sauna. Per rematar-ho, massatge a mans d'en Toni.

  Mas el Guitart, a la Vall de Bianya, és una casa excepcional. No tan sols perquè és de les úniques del país amb zona de banys i teràpies. No només perquè a la zona del balneari també s'hi pogui arribar a mitjanit des del que anomenen “ la suite d'aigua”, un magnífic apartament amb vista sobre la vall a través d'una paret de vidre. El Guitart també és un gran descobriment per altres motius. Per la seva cuina. En Toni n'ha aprés del carter de la vall, en Jaume, que renuncia a les ofertes que li fan (ell, que havia treballat en restaurants d'una estrella Michelin) per la tranquil·litat de repartir cartes. Crema de carbassa i naps amb formatge blau; sèpia amb cansalada i cruixent de pa torrat de blat de moro.

  La imaginació no és tan sols als plats. També és a les parets de les habitacions. El capçal del llit conserva la forma d'una porta però amb l'estil de la Lali, que impregna tota la casa amb formes atrevides, nascudes d'objectes que havien tingut altres utilitats. Un llum solitari il·lumina una caseta que amaga un pou; a tocar dues gallines han volat fins posar-se a la branca d'un arbre; el Cut, un golden, no fa cas d'un gat quan passa sota una antiga tartana. I un hoste amb cara relaxada no amaga que acaba de sortir de l'aigua. De l'aigua o de les mans d'en Toni o de tastar alguna delícia d'aquest racó de la Garrotxa.


  Pep Ruiz de la revista Descobrir